Afbeelding

A trip down memory lane – Paris

‘Wanneer gaan we weer eens een weekendje weg?’
‘Ja inderdaad, Dani wanneer ben je vrij?’
‘Nou eigenlijk over een paar weken in het weekend, dat zou wel oke zijn. Denk ik.’
‘Oke, boeken we nu!’

Zo gezegd zo gedaan. Terwijl we met een paar wijntjes teveel op door Tilburg heenlopen, besluiten we dus om een weekendje Parijs te boeken. En afgelopen weekend was het dan zover! Na een uur rijden houden we onze eerst pitstop, jawel bij het restaurant bij de gouden bogen.. Terwijl mi en ik naar binnen lopen om wat eten te verorberen, laten we fem nog even der roes uitslapen in de auto -11e van de 11e.. je kent het wel! Enfin. Na een paar uurtjes rijden onder luid meezingen met wat Franse chansons -nooooooooon je ne regrette rien- komen we aan in Parijs. Als je dacht dat het wakker blijven tijdens de heenrit de grootste uitdaging was, vergeet het dan maar. De grootste uitdaging begint dan namelijk pas: Parijs ínkomen. Na een aantal minuten op dezelfde baan te hebben stilgestaan en na getuige te zijn van een ongelukje -niet bij ons, thank god!-, lukt het eindelijk om van 3 banen naar 1 baan te gaan. En dan bevinden we ons ineens op een kruispunt temidden van een soort blaasorkest, toeters welteverstaan. Want ja, Parijzenaren hebben dus écht geen geduld -wie wel tegenwoordig. Op een gegeven moment komen er geen 10 gedeukte koekblikken onze kant op steven en kunnen we eindelijk doorrijden naar ons hotelletje.

Na de auto te hebben geparkeerd en ons hoofd wat te hebben bijgewerkt -en god dat was nodig- drinken mi en ik onszelf wat moed in en verlaten we ons hotel op zoek naar een leuk cafétje. Ons hotel bevindt zich vlakbij de Sacre Coeur -19e arrondissement- en toen ik in Parijs woonde, woonde ik in het 7e arrondissement. Ehh ja, ik wist dus niks leuks daar in de buurt! Ik vraag de eerste de beste persoon in m’n beste frans waar we in de buurt een leuk tentje konden vinden en die verwijst ons naar La Republique. Hup wij de taxi in. In m’n beste frans begin ik een praatje met de taxichauffeur en wat denk je? Hij verstaat alles! Oja en ook niet onbelangrijk, ik versta dus óók alles. Hoewel, ik weet niet of ik die info over z’n hobby nu goed verstaan heb.. Alors. De taxichauffeur zet ons af en we lopen een café binnen waar wat mensen zitten. We bestellen een wijntje à la 5 euro aan de bar -oui oui je merkt het meteen aan de prix, je bent in Paris, ..- en roddelen wat over een paar mensen aan een tafeltje iets verderop. Na wat selfies genomen te hebben -die snapchat filters zijn TOP tegenwoordig- horen we het groepje mensen waarover we net onze ongezouten mening hebben gegeven, ineens iets in het Nederlands zeggen. Uhmmmmm. We haasten ons naar de andere kant van het café en raken als snel in gesprek met een Parijzenaar die tout seule een biertje zit te drinken. Nadat ik hem gevraagd heb waarom hij daar alleen zit, praten we wat over koetjes en kalfjes. De eigenaar van het barretje komt naar ons toe en zegt ons dat we eruit worden gegooid; ‘on sont fermée!’ Oke doei! Met onze nieuwe vriend lopen we naar buiten en hij leidt ons naar Rue d’Oberkampf, een straatje waar flink wat clubs zitten. Ondertussen is het half 4 -of was het half 5?- en mi en ik hebben het eigenlijk wel gezien. Uiteraard is een avondje uit geen avondje uit zonder je volgestouwd te hebben met vet eten -gadverdamme- en we stoppen dan ook 5 meter na de eerste de beste club die we in -maar ook meteen weer uit- zijn gelopen bij een tentje waar echt de beste geur vandaan komt. Op een grote bolle plaat -is vast wel een naam voor maar schiet mij maar lek geen idee hoe dat ding heet- verwarmt de beste man een wrap en vult deze met het lekkerste eten Ever. Nadat ik de helft van de saus die uit de wrap loopt over mijn jas heb uitgesmeerd -ik word ook flink uitgelachen- en de wrap voor de helft naar binnen heb gewerkt, pakken we de taxi terug naar het hotel. Uiteraard gebruik ik mijn vloeiende frans -HAHA- om weer een gesprek aan te knopen met de taxichauffeur/se -nog steeds vragen we ons af het nou een man of een vrouw was-, ik ben er namelijk van overtuigd dat als ze weten dat je de buurt kent, ze je niet proberen op te lichten door om te rijden. Alors, bij ons hotel aangekomen springen we snel in ons bed om de volgende dag goed uitgerust mijn mooie stadje te kunnen bekijken. ❤

Alors -dit zeggen álle fransen continu, ik nu dus ook- de volgende ochtend nemen we een petit déjeuner bij het café om de hoek -nadat we ons hebben verlost van de knoflookwalm -GADVERDAMME- en na een jus d’orange pressé en een foodfoto -ik blijf toch óók een foodblogger- begeven we ons naar de Sacré Coeur. Na wat selfies met mi der nieuwe selfiestick -sowieso teveel betaald-, wandelen we nog wat door de stad rond. Mon dieu, wat houd ik toch van deze stad, ik voel me weer he-le-maal thuis! Alles lijkt hier wel mooier, de straten, de gebouwen, zelfs de parken met de honderden ratten.. Oke genoeg sentimenteel gedoe. We nemen een chocolat chaude bij Angelina -liquid chocolat=pure happiness!- shoppen nog wat en uiteindelijk ploffen we neer bij een caféetje om ons vol te stoppen met hapjes en drankjes. Na la Tour d’Eiffel te hebben bekeken en na een wandeling over de Champs d’Elysees, nemen we de metro terug naar het hotel. De volgende morgen vertrekken we naar Disneyland woehoee en nadat ik lichtelijk in paniek ben omdat ik mijn telefoon niet kan vinden in de auto -ik blijk er gewoon op te zitten met m’n dikke reet- gaan we op weg. De dag bestaat voornamelijk uit meerdere malen in dezelfde attractie zitten, van alle lichtjes en geluidjes genieten en uit lekker veel lullen. Niet poetsen maar lullen toch? Dus dat. ’s Avonds is het dan zover; we gaan weer terug naar Nederland. M’n hart huilt als we wegrijden uit Parijs; moet ik dan toch maar weer terug verhuizen?

2 gedachten over “A trip down memory lane – Paris

  1. Oh herinneringen komen boven… ook wij gingen ooit met de auto naar Parijs.. dat stilstaan en ongelukje en de hele rest… komt me dus erg bekend voor. Gelukkig hebben we ’t overleefd. En wat een heerlijke stad. Wil er echt weer eens naartoe!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s